*¤*Merry Christmas*¤*
HÍREK

2008.11.01. Időhiány miatt az oldal frissítése szünetel.

 
MENÜ
 
 
GALÉRIA
 
 
TÖRTÉNETEK
 
 
LEÍRÁSOK
 
 
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
MINDEN MÁS
 
Látogatottság
Indulás: 2004-10-16
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
áttűnés
 
Karácsonyi menük
Karácsonyi menük : Spárgakrémleves; Kacsacomb gombamártással; Gyümölcsös gesztenyehalom

Spárgakrémleves; Kacsacomb gombamártással; Gyümölcsös gesztenyehalom

  2004.10.23. 17:11

*¤*

Spárgakrém leves

 

Hozzávalók: 40 dkg mirelit spárga, 1,5 liter csontleves, 1-1 dl tej és tejszín, 1 tojássárgája, 3 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, cukor, só.

 

A spárgát felengdjük, kisebb darabokra vágjuk, és a csontlevesben puhára főzzük. Amikor megpuhult, néhány spárgafejet kiszedünk. A leveshez hozzáadjuk a tejet, és világos vajas rántással besűrítjük. Ízlés szerint sózzuk, csipetnyi cukorral ízesítve összeforraljuk. A levest finom szitán átpaszírozzuk. A tejszínben a tojássárgáját elkeverjük, és a forró spárgalevest lassan hozzáöntve, habverővel simára dolgozzuk. A spárgakrémlevest levesescsészében tálaljuk, és beletesszük a félretett spárgafejeket.

 

Kacsacomb gombás mártással

 

Hozzávalók: 4 kacsacomb, fél dl olaj, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 szál petrezselyem, 1-1 ágacska bazsalikom és menta, 2 dl fehérbor, 5 paradicsom, 15 dkg gomba, őrölt bors, só.

 

A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, a fűszernövényeket  csokorba kötjük. A combokat az olajban elősütjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a fűszernövényeket, és ráöntjük a bort. Fedő alatt addig pároljuk, míg elfövi a levét. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, és apránként kevés vizet adva hozzá puhára pároljuk a húst, majd kiszedjük. A mártást átpasszírozzuk, visszatesszük a tűzre, belerakjuk a szeletekre vágott gombát, és még legalább tíz percig pároljuk gyenge tűzön. Beletesszük a húst, megvárjuk amíg felforr, és tálaljuk. Hagymás tört burgonyával köríthetjük, melyet megformázva is tálalhatunk.

 

Gyümölcsös gesztenyehalom

 

Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 2 kivi, 2 banán, 1 ananász (konzerv), 1 alma, néhány szőlőszem, 5 dkg csokoládé.

 

A meghámozott gyümölcsöket gerezdekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Ha konzerv ananászt használunk, a levét leszűrjük. A gyümölcsök egy részét desszertes tányérokra rendezzük, majd a felengedett gesztenyemasszát ráreszeljük, és néhány gyümölcsdarabot a tetejére teszünk. A csokoládét mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk (egy kis rumot vagy rumaromát is hozzákeverhetünk), és rácsorgatjuk a gyümölcsös gesztenyehalmokra. Almalegyezővel és szőlőszemekkel díszíthetjük.

 

 
*¤*IDÉZET*¤*

"Mert csakugyan, sokan vannak a világon, akiknek a karácsony valóban néhány napi örömet és boldogságot hoz. Sok család, amelynek tagjait messze elsodorta egymástól és szanaszét szórta a nagyvilágban a létért való szakadatlan küzdelem, most újra összekerül és újra összeforr abban a kölcsönös szeretetben és jóakaratban, amelyből a tiszta és zavartalan örömnek olyan bő forrása fakad, s amely olyan összeférhetetlen a világ sokféle bajával és gondjával, hogy a legműveltebb nemzetek vallási meggyőződése és a legvadabb népek durva hagyományai egyaránt a túlvilági élet legfőbb boldogságai közé számítják, az üdvözült lelkek osztályrészének tekintik. Hány régi emléket, hány szunnyadó érzést ébreszt föl bennünk karácsony ünnepe!"/Dickens/

 
VERSEK
 
 
DALSZÖVEGEK
 
 
DEKORÁCIÓK
 
 
*¤*LINKEK*¤*
 
 
GASZTRONÓMIA
 
 
KARÁCSONNYAL KAPCSOLATOS...
 
snowflake
 

A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG